1834 yılının sonlarına doğru bir Cumartesi akşamı Grisier’nin eskrim odasının bitişiğindeki kücük salonda toplanmıştık; kapı acılıp iceri Alfred de Nerval girdiğinde bir elimizde kılıc, ağzımızda puro, hocamızın ara ara destekleyici anekdotlarla bolünen bilge teorilerini dinliyorduk.
Pauline gizli cekmeceleri olan bir eserdir. Dumas onları acmak icin 17. yüzyıldan beri rağbette olan “gomülü roman” tekniğinden faydalanır. Bu teknik, sırayla anlatıcı olan karakterler sayesinde birbirine bağlanan, art arda anlatılar sistemine dayanır. Romancı bu işleyişi secerek gizemlerin ve anlatılan tecrübelerin ceşitliliğinin adım adım keşfini harekete gecirir, bunlar en sonunda bilgece bir yontemle birleşir. Romanda giriş niteliğindeki “1834 yılının sonlarına doğru” sozleriyle bir Âna yerleştirilmiş üc anlatı art arda sıralanır. Kendini yazar ve anlatıcı olarak tanıtan Alexandre Dumas cerceve anlatıyı yürütür ve doğrudan okura hitap ederek onunla bir sohbet başlatır...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Pauline Yazar: Alexandre Dumas Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053143826