“Mutluluk nasıl anlatılır ki sevgilim?
Abidin Dino’ya, “Bana mutluluğun resmini cizer misin?” diye sormuşlar, cizememiş. Ama Kucuk Prens yapabilmiş bunu. “Mutluluk bir gul bahcesine sahip olmak değil, gonul gozuyle gorup, emek verdiğin tek bir gule sahip olmaktır,” demiş. Evet, budur mutluluk. Kim demiş mutluluk yazılamaz diye? Mutlulukla ansızın burun buruna gelindiğinde yazılabilir, ama her nedense yazmakla yaşamak arasında kalındığında insanlar hep yaşamayı secerler."
“Senin kirpiklerinde mavi deniz, benimse şakaklarımda ozlem zonkluyordu. Her kelimemiz bir gizemdi, her kelimemiz aşk ve sevgi. Akdeniz kıyısındaki o cay bahcesine sen her gece birbirinden guzel giysilerin icinde gelirdin sanki ben yanındaymışım gibi. Temmuz sıcağında, “Serin bir ruzgÂr esiyor,” derdin hep, o ruzgÂr bana kadar ulaşırdı ve omuzlarından dokulen yıldızları getirirlerdi bana. Telaşlı telaşlı cay bahcesine koşar, meraklı bakışlara hatta “Bu deli kız kendi kendine niye guluyor?” diye seninle alay edenlere aldırmadan yureğini yureğimle buluştururdun. Her gece birbirinden zarif giysilerin icinde gonlunun guzelliklerini acardın bana; benimse ozlemlerim ve sevgimdi her gece yuklenip geldiğim. Tek istediğimiz bu guzel anların bitmemesi ve sevgimizin sonsuza kadar surmesiydi. Herkes gibi bir kez değil, ben her gece Âşık olurdum sana...”
- Metin Saylan
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Aşkın Seyir Defteri 2.Cilt Yazar: Metin Saylan Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057640215