Mihnetin kendisi minnet edilesi nimetti, ona da nankorluk ettim. O Zulcelal-i Velikram, İslamcılıktan halas bulup doğru duzgun Musluman olmam icin illuzyon perdelerini kaldırarak bana nefsimin hakikî mertebesini gostermişti. Meselenin devrim mevrim olmadığını, insan arınmadıktan sonra hicbir devrimin onu paklamayacağını, gercek devrimin nefs-i emmarenin ve İblis-i lainin iktidarını yıkmak olduğunu ilham etmişti. Bana duşen, sıdk ile o Rahman'a yuzumu donup mealci şucu bucu kirli libaslardan beri durarak dini yalnız ona halis kılmak, halis bir kul olmaktı. Ben ne yaptım? Dinsel, cinsel, tinsel, tensel, alfabenin ve Âlemin butun sel'lerinden canımı kurtarmak icin kendimi yeniden devrimciliğin kanosuna attım. "Nadiler der ki, insan iki kere doğar." Burada ikinci kere doğabilirdin, doğdun da. Amma ki bak olu doğdun, gordun mu?
"İnsanlar kıyıcıydı, kitaplara sığındım." Kitaplar kıyıcıydı, insanlara mı sığındın miskin Haci? "Ne kadar cok iyi kitapla tanışırsan birlikte olmaktan zevk aldığın kişilerin sayısı o kadar azalacaktır." Ne kadar cok iyi kişiyle tanışırsan okumaktan zevk aldığın kitap sayısı o kadar azalacak mıydı? İyi kişiler… Hem pek devrimci ve pek heybetliler de.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 589
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Ark Kitapları
Kitap Adı: Gencliğimi Şahitliğe Cağırıyorum Yazar: Bulend Tokgoz Yayınevi: Ark Kitapları Dil: Turkce Barkod: 9786059348058