Yeni Turkiye'nin 'Bilim Teknoloji Ozel Sayısı' toplam 4300 sayfalık, 5 ciltlik bir kulliyattan meydana geliyor. 'Bilim ve Teknoloji Ozel Sayısı'nın Birinci Cildi'nde Genel Değerlendirme, Ekonomi ve Sanayi; İkinci Cildi'nde Teknoloji, Enerji; Ucuncu Cildi'nde Temel Bilimler, Bilim Teknoloji ve Muhendislik, Sağlık Bilimleri ana başlıkları altında ceşitli acılardan değerlendirmeler yer almıştır. Ayrıca Dorduncu ve Beşinci Ciltlerinde Turklerin Duşunce, Bilim ve Teknoloji'ye katkıları kronolojik bir şekilde incelenmiştir.
Bu sayımızda Sayın Cumhurbaşkanımız cok değerli yazılarıyla bizleri şereflendirmişlerdir. Ayrıca, Sayın Başbakan'a, Sayın Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'na, Sayın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na, Sayın Millî Savunma Bakanı'na ve Sayın Dışişleri Bakanı'na birbirinden değerli yazılarıyla dergimizi şereflendirdikleri icin muteşekkîriz. Dergimizin Bilim ve Teknoloji Ozel Sayısı'na, dunyanın 100'den fazla ulkesinden ve Turkiye'den yazı gonderen bilim adamlarına da ayrı ayrı teşekkur ediyoruz.
Bu sayının ciltleri ve konuları:
1. Cilt: Genel Değerlendirme: Genel Bakış / Futurolojik Değerlendirmeler / Felsefe, Ontoloji / Bilim Tarihi / Eğitim, Ekonomi ve Sanayi: Ekonomi /
2. Cilt: Sanayi / Ucak ve Gemi Sanayii / Uzay Bilimleri, Teknoloji: Bilim ve Teknoloji Politikaları / İnovasyon / Ar-Ge, Teknoparklar / Teknoloji Transferi / Bilişim Teknolojileri / Nanoteknoloji, Enerji: Enerji / Enerji Ceşitleri / Nukleer Enerji /
3. Cilt: Temel Bilimler: Matematik / Fizik / Kimya / Biyoloji, Bilim, Teknoloji ve Muhendislik:
Elektrik-Elektronik ve Muhendislik / Bilgisayar Muhendisliği / Makine ve Malzeme Muhendisliği / İnşaat Muhendisliği / Mimarlık / Jeoloji Muhendisliği / Cevre Muhendisliği / Sistem Muhendisliği / Endustri Muhendisliği / Gıda Muhendisliği / Mucevherat Muhendisliği, Sağlık Bilimleri: Tıp / Molekuler Biyoloji ve Genetik / Farmakoloji / Ceşitlemeler
4. Cilt: Turklerin Bilim Ve Teknolojiye Katkıları-1
Eski Turklerde Bilim, İlk Musluman Turk Devletlerinde Duşunce ve Bilim: İlk Musluman Turk Devletlerinde Duşunce / İlk Musluman Turk Devletlerinde Bilim / Selcuklu Doneminde Duşunce ve Bilim / Osmanlılarda Duşunce ve Bilim: KlÂsik Donemde Osmanlılarda Duşunce / KlÂsik Donemde Eğitim
5. Cilt: Turklerin Bilim Ve Teknolojiye Katkıları-2
Osmanlı KlÂsik Doneminde Bilim / Yenileşme Doneminde Duşunce / Yenileşme Doneminde Bilim / Yenileşme Doneminde Eğitim, Cumhuriyet Doneminde Bilim
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 4300
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Yeni Turkiye Yayınları - Ankara
Kitap Adı: Yeni Turkiye Bilim ve Teknoloji Ozel Sayısı 5 Cilt Takım-Sayı 88,89,90,91,92 Yazar: Kolektif Yazı İşleri Muduru: Murat Tazegul Yayın Yonetmeni: Hasan Celal Guzel Yayınevi: Yeni Turkiye Yayınları - Ankara İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 2789786040223