Mustafa Cevik, Hukumdar ve Zamanın Oğlu ile başladığı tarihî roman yolculuğuna, Osmanlı'dan sonra en buyuk Turk imparatorluğu olan Gokturkler'i anlattığı Kutlu Dağlar Ulkesi ile devam ediyor.
"Ben bir yuce dağ idim, yıkıldım. Yuvarlanıp duştu taşlarım. Ben bir kayın ağacıydım. Soysuz ruzgÂrlar yapraklarımı ucurdu. Girdabında boğuldum yokluğun. Oyle bir yol idim ki kervanlar sığmaz idi. Şimdi inceldim, yok oldum. Ağır yuk altında ezildim. Kervan olup yola cıksam, başımı cekecek devem yok. Dipsiz kuyulara, zindanlara atıldım. Ağlayacak kimsem yok. Kılıcım yok savaşmaya. Kalkanım yok gizlemeye goğsumu. Konuşamadım, cunku kopardılar dilimi. Oldum, kuzgunlar yediler leşimi. Once olumu gosterdiler, sonra sudan cıkarıp ateşe attılar beni. Diri iken toprağın altına girdim."
Tarihin her doneminde buyuk devlet olmayı başarmış bir milletin kendi adıyla kurduğu medeniyet yolculuğunun destansı oykusu Kutlu Dağlar Ulkesi.Roman, Ergenekon'dan cıkarak Kore'den Karadeniz'e kadar uzanan bir devlet kuran ve yuzlerce farklı kabileyi aynı ruh, duygu ve duşunce birliği altında birleştiren Gokturkleri anlatıyor. İcinde barındırdığı kahramanlık destanları, aşk, trajedi ve ihanetlerle de gunumuze cok şey taşıyor.
Turk Kağanlığı kuruluşundan itibaren ortak amac, tore, dil ve kultur unsurlarını sağlam ve adaletli bir yonetim anlayışıyla kaynaştırarak Orta Asya kavimlerinin tamamının birlik olmasını sağlamıştır. Bumin, İstemi ve Erkin Kağanlar zamanında yukselen erdemler, Cinli prenseslerin işvelerine ve casusların hilelerine kanarak ihanete suruklenen ve hata yapan yoneticilerin elinde halk ve devletle beraber cokuşe gecer. Savaş meydanlarında Turkleri yenemeyen Cinliler, aralarına nifak tohumları sacarak onları kolayca yıkabilmektedir.
Mustafa Cevik'in şiirsel diliyle zaman duygusunun Turk atlılarının ayakları altında kaybolmasına tanıklık edecek; kahramanlık, aşk, gurur, zafer, acı ve ihanetlerle dolu Orta Asya Bozkırları'nda kendinizi Bumin ve İstemi Kağanlarla birlikte at koştururken bulacaksınız.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 261
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Kapı Yayınları
Kitap Adı: Kutlu Dağlar Ulkesi Yazar: Mustafa Cevik Yayınevi: Kapı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055107994