"Anlatımında yer yer alaycı bir bakış acısı sezilen oykulerinde en cok Zonguldak ve cevresiyle komur havzasındaki olayları, kent ve kent insanının kendisiyle ve cevresiyle olan ilişkilerini işliyordu. Oykuculuğumuzde dış gozlemle anlatılmış en guzel tip oykulerine Mehmet Seyda'da rastlayabiliriz. Asıl başarılı oykuleri de sanırım tiplerin anlatıldığı bu oykulerdir."
-Adnan Ozyalcıner-
" 'Zonguldak HikÂyeleri' aşağı yukarı yirmi yıl once yazılmış hikÂyelerin yeniden ve yazarın şimdiki ustalığıyla gozden gecirilmiş şekillerini veriyor. Gercekci gozlemler, bir hikÂye acısının darlığından umulmayan bir ufukla toplum sorunlarını kapsayan bir tutum, cok arınmış, canlı, kıvrak, sade ve guclu bir anlatım. Olgun ve cok sezişli bir mizah havası icinde insanın icini sızlatan bu guzel ornekler, Mehmet Seyda'nın bugunlerin hikÂye ustaları arasındaki yerini iyice sağlamlaştırıyor."
-Rauf Mutluay-
"Pek az sanatcı, kendi dramını bu olcude kendinden uzaklaştırarak acılardan arıtılmış, insanlara bağlanmış olarak verebilmiştir. Yazarın pek sevdiği Gorki'de, bizde cok okunan Strati'de, ne de oncu ustalardan Sabahattin Ali, Sait Faik, hele Faik Baysal'da bu anlatış ozelliğini bulamıyoruz. Hangi cevreden olursa olsun, Seyda'nın kişilerinin yaşamalarına ortak olarak, onların hikÂyelerine kolaylıkla girebildiği goruluyor."
-Tahir Alangu-
"Seyda'nın uslubu obur hikÂyecilerimizden değişik. Bir kez devrik tumceyi belki de en iyi kullanan, bu ceşniyi bizi sıkmadan verebilen Seyda, 'Zonguldak HikÂyeleri'nde romandaki başarısını da gecmiş bulunuyor."
-Tekin Cakıt-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Bilge Kultur Sanat
Kitap Adı: Hikayeler 2 Yazar: Mehmet Seyda Yayınevi: Bilge Kultur Sanat İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786054921645