Kucuk hikÂye turunun Turkcede cok azaldığı bugunlerde Seyda'nın hikÂyeleri okuyucular icin ilgi cekici bir olay sanırım. Bu hikÂyeler onun sanatının anlaşılmasına yardımcı olduğuna gore daha da onem kazanıyor."
-Doğan Hızlan-
"Gunumuz genc onculerinin anlatım darlığı, hikÂyeyi kısırlaştırıcı zorlamaları karşısında, Mehmet Seyda'da, hikÂyenin her ceşidini, cevreye, kişilere gore değiştirerek ustaca kullanma yeteneğinin geliştiği acıkca goruluyor. 'Evimin Erkeği' hikÂyesi, tek başına da olsa, sanatcı titizliği ile kılı kırk yaranların bile beğenebilecekleri, cozumleyici yeni bir anlatım orneği hÂlinde karşımızda duruyor."
-Tahir Alangu-
"HikÂyeye 1963 yılında başlamış, ceşitli nedenlerle eserlerini bastırıp adını duyurma imkÂnlarını bulamamış Mehmet Seyda, 'Başgoz Etme Zamanı'nda dili, anlatışı, kişileri ile Turk hikÂyeciliğinin surup giden onemli niteliğinden kopmuyor, okuyucu ile bağlarını koparmaya niyetli gorunmuyordu. Her sanatcı okuyucu ile tamamlanırdı."
-Kim dergisi-
"Mehmet Seyda başarılı bir yazardır. Sesi soluğu biraz gec cıkmasına rağmen, daha ziyade Sabahattin Ali ekolunun başarılı yazarlarından biri olarak gunumuze kalmıştır. Anlattıkları hep inandırıcı, kandırıcı şeylerdir. Yazar, yaşadıklarının, gorduklerinin dışında bir şey yazmamış. İşlek de bir dili var.
-İlhami Soysal-
"Mehmet Seyda, Cumhuriyet oykuculuğumuz icinde gercekci oykuculer arasında yer alır. Duzgun ve rahat anlatımı ile Omer Seyfettin'le başlayan, Refik Halit'le suren ve 1940 kuşağı gercekcilerine bağlanan klasik diyebileceğimiz bir anlayışın oykucusuydu."
-Adnan Ozyalcıner-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 224
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Bilge Kultur Sanat
Kitap Adı: Hikayeler 1 Yazar: Mehmet Seyda Yayınevi: Bilge Kultur Sanat İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786054921638