Dostoyevski şoyle seslenir okura: "…sizlerin yarı yolda bıraktığı şeyleri, sonuna kadar goturdum yalnızca. Ayrıca siz korkaklığınıza olculu davranmak adını veriyor ve boylece kendinizi aldatıyor ve avutuyorsunuz."

Yeraltından Notlar'da hem duygusal yapıtların "duşcu" ve lirik kahramanı hem de grotesk yapıtların duzenci ve gulunc kucuk memuru, tek bir bireyde acı verici bicimde yan yana gelir. Kişinin kendine soz gecirmesiyle yeraltından kurtulması olanaklı mıdır?

Kendini kandırmak değil, kendini cozmek isteyen okur icin yuz yıldan uzun bir suredir okunan, varoluşcu edebiyatın temel taşlarından biri olan gercek bir başyapıt…

"Yeraltından Notlar, entelektuel ironisindeki eda ve yabancılaşmayla, ilk modern roman olarak gorulebilir… Conrad'dan Kafka'ya, Beckett'ten otesine, 20. yuzyıl edebiyatındaki varoluşun anlamsızlığı hissi, Dostoyevski'nin eseriyle başlar."
-Malcolm Bradbury-

"Tuhaftır, yeraltı gururu bayağı bir gururdur. En buyuk sıkıntı kahramanın kendini somut anlamda cevresindekilerden ayırt edememesinden kaynaklanır. Bununla birlikte, yavaş yavaş bu başarısızlığın bilincine varmaya başlar. Kendisiyle aynı arzuları duyan ve aynı başarısızlıkları yaşayan kucuk memurlarla cevrili olduğunu gorur. Tum yeraltı bireyleri gercekte birbirlerine ne kadar benziyorlarsa, kendilerini o kadar "biricik" sanırlar. Kinci oykunme genele yayılır ve kısır catışmalar cığırından cıkar. Her biri yeraltı insanıyla birlikte haykırır: 'Onlar birlik, ben tek başımayım.'"
-René Girard-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 145

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Yeraltından Notlar Yazar: Fyodor Mihaylovic Dostoyevski Kapak: Beste Doğan Yayına Hazırlayan: Ciğdem Aldatmaz Cevirmen: Koray Karasulu Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051418506