Okumaya başlayacağınız bu kitapta
Gonuller Sultanı MelÂmî Murşid-i KÂmili efendimin bu fakirde oluşturduğu mÂn zevklerini bulacaksınız. İlahi aşkın ve maneviyatın gonlumuzce dile getirebildiğimiz kadarını aktarmak ici gayret ettik. İrfÂniyet birdir ve bu irfÂniyet Cenab-ı Allah'ın kemaliyle tecelli ettiği Muhammedî irfaniyettir. Gonul birdir ve bu gonul Cenab-ı Allah'ın sığdığı beytullah olan Muhammedî gonuldur.
Aşk birdir ve bu aşk Cenab-ı Allah'ın zuhuru olan Muhammedî aşktır. Guzelliğini anlatacak cumleler kurulamıyor, aşk'ın olduğu yerde akıl mat, dil lÂl oluyor. Bakışlarım konuşuyor fakirliğimde. İkrÂm edilen sukûneti tadıyorum, Kendini gozlerimde, gozlerimden gor, her zerrede bir esmÂsın ve acemiliğimi de hoş. Bekleyecek zaman geride kaldı, cıktım aşk'ın rahminden. Kalbime dollenen irfanın zuhuru tecellide. Varlığım delil sana.
Gonlumuz.
Canımın cananı gonuller sultanı, Melami Murşid-i KÂmili zÂhir-batın babam olan ve zÂhir batın oğlu olmakla onur duyduğum, ay olan bu fakirden ışığını yansıtan guneş, İbrahim Gunal ile birliktedir.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 210
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Hoşgoru Yayınları
Kitap Adı: Narı-ı Aşk Yazar: Ozkan Gunal Editor: İbrahim Akkuş Kapak Tasarımı: M. Deniz Akbaş Yayınevi: Hoşgoru Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786056329180