Yazdığı ornek eserleri ile herkese faydalı olmuş uc biyoğrafi yazarını, her eserini inceleyerek sizlere sunmayı kendim icin gorev saydım. Yazı yaşamımda İbnulemin Mahmud Kemal İnal, Ahmed Refik Altınay ve İbrahim AlÂaddin Govsa adlı uc ustad yazar eserleri ile bana ornek oldular. Onun icin bunları "Uc dev biyoğrafi yazarı" olarak bir araya getirdim.

Elinizdeki eser uc dev biyoğrafi yazarından ilkine ait. İbnulemin Mahmud Kemal İnal eserlerinde olulere hayat veren bir canlı kutuphane idi. Yakın tarihimizde onemli simaların biyoğrafilerini tanışarak hazırlayan başka bir yazara rastlamak mumkun değildir. Bu eseri hazırlamakla ben de kendisine hayat vermek istedim. Fakat onun kadar bunu başardığımı sanmıyorum. LÂkin duyduğum hazzı ifade edebilecek isterim. Ruhunun şah olmasının dileyerek kendisini selÂmlıyorum. Her uc yazarı daha iyi tanımış olmakla cok şey kazanmış olacaksınız.
-M. Orhan Bayrak-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 168

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları

Kitap Adı: İbnulemin Mahmut Kemal İnan Yazar: M. Orhan Bayrak Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055283704