Ben burada yaşıyorum ve bu dağınıklıkla ic ice… Buyuk rahat koltuklarım var, dunyayı unutup eski ben’in ruyalarına donmek istedigim zaman uzandığım buyuk koltuklar... Bazen en dalgın anda elimdeki kitap kucağıma duşerken bir koşeden bir başka kitabın bana seslendiğini duyuyorum. Belki duymak istiyorum. Birlikte yaşadığım bu oda, bu raflar, bu eskimiş eşya, catlak fanuslu abajur, zamanı doğru gostermeyen eski zaman saati, masalar, aile resimleri, bilgisayar ile tablasının arasından bakan portakal renkli panter, karısık telefon telleri, Gonul’un babasından kalma Yemen silahları, eski Şiraz halısı, renkler icindeki kilim, pencereyi saran ıtır dalları ve yaprakları…
Her gun, ne zaman masamın ardındaki koltuğa otursam, beni, benim gelmemi bekliyorlarmış gibi konuşmaya başlıyorlar. ŞikÂyet edenler var. Beni suclayanlar, azarlayanlar var. Yerlerini beğenmeyenler; dusmekten, yuvarlanmaktan, dağılmaktan korkanlar var. Belki gizlenenler bile vardır, benim kendilerini gormemi istemeyenler... Sakin ve huzurlu uykularıyla mutlu olanlar... Yanındaki tozlu kitaptan yakınanlar ya da yanındaki canlı, cekici kitapla birlikte olmanın heyecanını yaşayanlar...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bir Calışma Odası Yazar: Cahit Kayra Yayınevi: Tarihci Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 163 Ebat: 16,5 x 23 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789752466371