Hilmi Seckin, kendi deyimiyle “mesleğinde olgunluğa erişmiş”, yıllarca Anadolu’nun dort bir yanında gorev yapmış biri olarak adalet terazisini elinde tutarken “hakkaniyet”i tek olcut bilmiş, demokrasiye, kuvvetler ayrılığına inanmış bir Cumhuriyet hÂkimi. Seckin’in yaşamını kaleme aldığı bu kitap “Ben Cumhuriyet’le Doğdum…” diye başlıyor. Okurken satırlar sizi, Seckin’in doğup buyuduğu Siirt’e gotururken, o yılların yoksul ama onurlu insanlarını tanıyor; sonra genc bir hÂkimle birlikte Ordu’yu, Golkoy’u, Devrek’i ve Zonguldak’ı dolaşıyor, adalet dağıtan idealist bir kişiliğin emekli olana dek verdiği mucadelelere tanık oluyorsunuz. Bir HÂkime Yakışanı Yazdım adlı bu kitapta anılarını derleyen Seckin, kitabını “sağduyuyu egemen kılalım, kenetlenelim, ozgurluk alanlarını genişletelim, demokrasiye, aydınlığa, uzlaşma kulturune sahip cıkalım ve en onemlisi hep birlikte, Ataturk’un bıraktığı noktadan yola devam edelim” diyerek tamamlıyor.
İcindekiler;
-Seckin Ailesinin Soyağacı , -Seferberlik Anıları, -Tehlikelerle Dolu Cocukluk Yıllarım,
-Dunyayı Kana Bulayan İkinci Dunya Savaşı, -Universite Duşu, -Hukukcu Kariyerim Başlıyor,
-Golkoy’den Devrek’e, -27 Mayıs’ı Yaşamak, -Artık Eşimle Yalnız Değildik, -Yeniden İstanbul,
-12 Eylul’un Ayak Sesleri, -Modern Turkiye’nin Kalbi Ankara, -Avukatlık Donemim,
-Kendi Yolunu Cizen Hayat, -Demokrasi Tarihinde Yaşananlar

(Tanıtım Bulteninden)

Kapak Tasarım: Kadir Abbas

Kitap Adı: Bir Hakime Yakışanı Yazdım Yazar: A. Hilmi Seckin Yayınevi: Literatur Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 23 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750407901