Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Bu kitabı oluşturan mektuplar, SÂmiha Ayverdi ve Annemarie Schimmel’in 1953 yılının Aralık ayında başlayıp Ayverdi’nin 1993 yılında vefatına kadar devam eden yazışmalarıdır.
"...Bilmem bu hasetlerin biri hayatımın icini yakından tanımış olsaydı galiba kendisi icin daha kolay bir kısmet isterdi. Halbuki ben memnunum. Şukran ve sevincle dolu. Cunku bu sabah kucuk bir kelebek bana geldi, parmağımın ucunda oturdu, guzelliğini gosterdi. Cok şirin ve sevimli bir hayvancık! Bundan oturu sabahtan beri memnunum. Bir yalancı meslektaşıma rastlamakla beraber kelebeğin sevgisi muhim.
Meslektaşın garip davranışı ehemmiyetsiz..."
Annemarie Schimmel
"...İyilik haberlerinize cok memnun olmakla beraber arkadaşlarınız tarafından gosterilen anlayışsızlığa Âdeta huzun duydum. MÂmÂfih işin aslına bakılacak olursa bu da bir emr-i tabii. Zîra insanoğlu şu bedenî ve nefsÂnî temÂyul ve ilcÂlarına hÂkim olup onlardan boş kalan yere ruhÂnî ve insÂnî unsurlar getirmedikce; kıskanclık, haset, yalan ve kibir gibi sıfatların elinden, dilinden zuhur etmemesi gayri kabil. Ne yapalım? Butun bunlara bir nevi huzun duysak da mey’us ve mukedder olmayız; cunku zehre karşı panzehir olan aşk ve iman, havamızı dembedem temizlemekte ve yıkamakta."

-SÂmiha Ayverdi-

Kitap Adı: Mektuplar 2 Yazar: Samiha Ayverdi , Annemarie Schimmel Yayınevi: Kubbealtı Neşriyatı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2015 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786054750191