Gittin Demek Gercekten
Gittin demek bu defa gercekten, usul usul sessizce, icine gomdun her şeyi farkındayım... kadınlar susarak gidermiş, gercekmiş, gec oğreniyor insan.
İci acıdıkca anlıyor, ozledikce bazı şeyleri, ayrılık hayat kadar gercekmiş...
Gittin demek aşk olsun, biliyorum bunu ben istedim, mecburdum bilemezsin, nasıl yandığımı goremezdin... yaşanmaz değil aslında alışıyor insan zamanla, nefes alıp vermeyi unutmuyorsun ya oyle bir şey, gittin demek gercekten, şimdi hissettim...
Uykusuz bir gece gibi icimde, ansızın boğazıma gelen bir duğum gibi, zamansız gibi, ansız gibi, boşluk gibi, yokluk gibi gittin demek, oyle olsun...
Gittin demek? Neden bana sormadın? Oysa deli gibi yalvarmalıydım gitmeden sana o otogarda, o otobuse asla bindirmemeliydim seni, bir bilseydim beni sevdiğini! Oldu-bittiye geldi her şey, cocuk aklımız almadı bazı şeyleri, biz hala aşkı masal sanıyorduk, oysa oyle hayatın dibi gibi gercekti...
Gittin demek? Kimse farkına varmadı, kalbimin sokakları haric, bir de o yokuşlar, o pencereler, o ansızın karşılaşmalar, son goz goze gelmeler, o guzel bakışlar haric, soylemiş miydim, gozlerini hep sevdim ben...
Gittin demek? Yıllar once gozlerinde huznu gorduğun cocuğu yarım bırakıp, sana isimsiz mektuplar yazan, şarkılarda seni arayan radyo programlarının karanlık konuğunu bırakıp gittin demek? Ne yazık kadere...
Gittin demek! Gule gule ey sevgili, hic olamadığımız ve hic olduğumuz, ruhunu birbirimizde bulduğumuz, ayrı şehirlerin yarım sevdalıları, aynı gokyuzunun altında teselli ararız şimdi, ufak bir anıyla uyanınca kalplerimiz, yaşamaya devam edersin hic olmamış gibi, dur ağlama durduk yere şimdi...
Kadermiş bizimki...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bir Şeyler Eksik Galiba Yaşamımızda Yazar: İsmail Ozabacı Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 305 Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257113984