Ben Mina Abis Ay. Derdime yanıyorum. Yaşamı dumura uğratanları duşunuyorum tekrar ve tekrar. Aile yaşamının tekduze tabiatını, totaliter bakış acısını, baskı altında inşa edilmiş şehirleri ve kendimi sorguluyorum. İflah olmaz vasatlıktaki inanclardan, yurek daraltıcı kurallardan, kusurlu mekÂnlardan ayrıldığımı hissediyorum. Ve zaman kazanmayı oğreniyorum.
Cunku mutlak yargıları ortak: hukmetmek. Sevgiyi, arzuyu, ozgurluğu, sanatı paha bicilir hÂle donuşturup şaşırtıcı ve ongorulemez yaşamı perdelediler. Hatta guzellikle terorun kol kola gezdiği bir yapı peyda ettiler. Ve insanlık icin bu durum bile sıradanlaştı.
Sevgi seli ya da yoğun baskı altında, meşgul edici bir “arayışa” suruklendi insanlık. Ve hukmedenlerin “gor” dedikleriyle yetindi. Bu tahakkume direndiğini iddia eden azınlıkların da mutlak yargıları hukmedenlerle birebir aynı. Direniş icin betonlaşmak beyhude.
Bu sebeple, alay ve itaat ettiğimiz kelimeleri kullanmıyorum. Cunku uyum sağlamak icin aklımızın ermediğine inanmak ve duşunmeyi başkalarına bırakmak, yetiştirdiğimiz ağacları ateşe vermekten farksız. Uzerimdeki baskıyı kemirinceye dek duşunuyorum. Geriye kalan sadece kemik parcaları. Ve kızgınlığımın sonucu: Bende hukmedenler şinanay. Tam da boyle dalgasını taşlıyorum onların. Yeniden doğmak icin ısrar ediyorum.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Mina Abis Ay Yazar: Kerem Ozdemir Yayınevi: Bilge Baykuş Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 258 Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058041851