Bir ilkbahar sabahı, dışarıda yağmur yağıyor, icerde sabah kahvemi yudumlayıp Carl Sagan'ı okuyorum; kitaba şoyle bir başlangıc yapmış, "Işık bekliyor, fakat karanlığa sığınıyoruz." "Karanlığa lanet etmektense bir mum yakmalıyız."
Dunya hep karanlıkta mı kalacak, ya da sadece mumla mı aydınlanacak? Yaralı bir beden ve yaralı duygularla bu kitabı bir yana bırakıp bilgisayarın başına gectim, karanlığa bir mum yakabilmek adına elinizde tuttuğunuz bu kitabın cumleleri arka arkaya dizildi.
Benim tarafım "insanlıktır." Tum insanların bir olması, birleşmesi, ırkcılığın, sınırların ve dinciliğin ortadan kaldırılmasıdır. İsteyen benim tarafıma gecebilir, isteyen de kendi tarafında kalabilir ya da başka bir taraf secebilir. Ama şunun unutulmaması gerekir; insan olduğunde mezar herkese eşittir. Mutlu ve refah icinde yaşayacağımıza, neden oluler gibi yaşamayı tercih ediyoruz. Mum ışığını guneşe cevireceğimize, elimizde olan mumu da hep birlikte sondurmeye calışıyoruz.
Cok uyuduk…
Uyanalım artık bu derin uykudan…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bilincsizliğin Kısa Tarihi Yazar: Baler Anıl Yayınevi: Dorlion Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 204 Ebat: 13 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052499320