Kudus, sevdadır. Kudus, davadır. Kudus, farkında olmaktır. Bir şehirden cok daha fazlasıdır Kudus. İnsanlığın ortak mirası, adeta can damarıdır. Yeryuzundeki dinlerin ilk cıkış noktası, peygamberlerin doğduğu toprak, sem ile arz'ın buluşma noktasıdır. Tarihe şahitlik etmiş kadim şehirdir Kudus. Davud'un duasını duymuş, Suleyman'ın ihtişamını yaşamış, Zekeriya'yı gormuş, Meryem'in sırrına ortak olmuş, İsa'ya gecit vermiş, Yahya'yı yaşamış, Musa'nın sesini işitmiş, Muhammed Mustafa'nın kokusu uzerine sinmiş topraklardır Kudus.
Kudus, kutsal; Kudus kıymetli; Kudus kalplerin kıblesidir.
Kudus fatihi Selahaddin Eyyûbî'nin dediği gibi Kudus hicbir şey, ama aynı zamanda her şeydir!
Bu kitabı yazarken coğu zaman bedenimi klavyenin başında bırakarak, hayal gucumun kanatlarıyla ucup gittim Kudus şehrine. Taşlarına dokunamasam da serinliğini hissettim avuclarımda, Eriha'nın collerine basamasam da ayak izimi bıraktım kumlarında. Hasretini hissettim iliklerime kadar, gitmediğim bu şehrin. HÂsılı Kudus hakkında bir kitap yazarak Kudus icin bir şeyler yapmak istedim. Ne kadar başarılı oldum, bunu okuyucunun takdirine bırakıyorum. Ancak kurguladığım hikayelerde haddimi aştıysam şayet, bundan Allah'a sığınırım. Bildiklerimin oğretmeni, bilmediklerimin oğrencisiyim yalnızca.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 258
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Siyah Kuğu Yayınları
Kitap Adı: Kudus Kırmızısı Yazar: Şebnem Pişkin Kapak Tasarımı: Volkan Karakaş Hazırlayan: Meryem Yardımcı Yayınevi: Siyah Kuğu Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059331326