"Size, kucukluğumde işlediğim bir cinayeti anlatayım. Gene bir gun boyle sonbahardı. Anam bana dedi ki, Oğlum İslam, senin bu mubarek adına kurban olayım, bu şerefsiz bana cok dolanıyor. Beni cok rahatsız ediyor. Kırmızı entari, fistan, kazak giyemiyorum bu şerefsizin yuzunden. Fırsat kolluyor, yakalasa bana bir şey yapacak. Bu şerefsizi kandırıp eve sokayım. Birlikte yakalayalım. Boğazına bin..."
Neyse, o gunu sabahın olmasını dort gozle bekledim. Sonunda anam kırmızılar giyerek alavere dalavere şerefsizi kandırdı. Aman oğlum dedi, bu şerefsizin tekidir. Elimizden kacarsa ne yaparız? Kacamaz dedim. Neyse, sabah oldu. Anam, şerefsizi kandırıp eve soktu. Bir punduna getirip yakaladık. Bıcağı bir salladım, boğaz yarıya kadar gitti. Bu altımda cabaladı, cırpındı. Elimden cıksa oyle bir kacacak ki kimse yakalayamayacak. Bende şerefsizi kacıracak goz var mı hic? Kelleyi govdesinden ayırıp bir kenara koydum. Anam yanıma gelip derinden bir oh cekti. Alnımdan optu. Benim aslan oğlum!"
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Belge Yayınları
Kitap Adı: Veresiye Cinayet Yazar: Abdullah Yılmaz Yayınevi: Belge Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789753447348