“Ozellikle yolda yururken, dışarıdayken olurdu; beni birilerinin izlediğini, golgemmiş gibi benimle birlikte yuruduğunu ama her nedense yukarılardan bir yerlerden beni gorduğunu duşunurdum. Hareketlerime dikkat ederdim. Oyuna dalarsam unuturdum; bazen de gunlerce aklıma gelmezdi izlendiğim.”

Ethem Baran gundelik hayattan yalın kesitler aktarmadaki, herhangi bir insanın başına gelebilecek herhangi bir olayı anlatmadaki ustalığına sağlam bir halka ekliyor Bulut Bulut Ustune’yle.

Karısını bir başkasından kacırarak evlenen adamın, karısının şimdi de bir başkasına kacabileceği kuşkusunu; bir turlu yaşadıkları yerden kopamayan, kendilerini orayı bekleyen deniz fenerleri olarak goren kasabalıları veya hic kimsenin tanımadığı, kıyıda koşede kalmış yazarları… Hepsini bir sarrafın mercek uzerinden eğildiği değerli bir kuyummuş gibi inceliyor, ince ince yazıyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bulut Bulut Ustune Yazar: Ethem Baran Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789750522208