"... her şeyi hatırlıyorum... bedenim kanla kemikle olduğu kadar hatıralarla da dolu benim."

O Meryem. Oğlu elinden alınan ve dunyaya verilip yok edilen bir anne. Şimdi Efes’te surgunde yaşıyor; oğlunun anısının kutsallığını korumanın yollarını arayan iki kişi tarafından gozetlenip korunuyor ve hatırladıklarını anlatmaya zorlanıyor.

Gelgelelim oğlu İsa’nın yaşadığı zor hayat ve carmıha gerilişiyle gelen trajik olumu hakkında Meryem’in anlatacakları, bugun bilinenlerden oldukca farklı. Bu konuda yaratılan mitler, duvarlar gibi cevresini
orerken Meryem yine de var gucuyle gerceklere tutunuyor; o kargaşa ve buyuk değişim doneminde bile, insanlığını ve anneliğini ortaya koymaktan vazgecmiyor...

İrlandalı yazar Colm Tóibín, dunyadaki kurucu mitlerin başında gelen İsa’nın Cilesini bir annenin gozunden
anlatarak siyasetten ve kutsallıktan arındırıyor.

"Bu kucuk kitap bir elmas gibi sert. Tóibín, Mary’nin insanlığını onun etrafında birikmiş mitler yığınına başvurmadan korumayı başarıyor."

-Edmund White-

"Tóibín, Joyce tarzı bir sertlikle yazmış... Meryem’in icdunyasının anlatıcısı olmaya girişmekle en cesaretli sıcramasını yaptı."

-Hermione Lee-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Meryem'in Tanıklığı Yazar: Colm Toibin Cevirmen: Handan Balkara Editor: Cem Alpan Kapak Tasarımı: Fusun T. Elmasoğlu Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051851693