Prof. Dr. NÂzım Hikmet Polat tarafından hazırlanan Otuken'in Omer Seyfettin Kulliyatı; yazarın sağlığında ya­yımladığı kitaplar esas alınarak aynı cercevedeki diğer metinle­rin ilgili eserlere eklenmesiyle meydana getirilmiştir. Sozluk anlamı “mağara mensupları” olan “Ashab-ı Kehf”, Turkcede “Yedi Uyurlar” diye anılır ve halkından yuz cevirip uzaklaşarak bir mağarada asırlarca uyuyan yedi insan ve bir kopeği ifade eder.
"Ashab-ı Kehf", Hıristiyanlık ve İslamiyet’te, kutsallık atfedilen bir kavram olarak kullanılsa da, yine de toplumundan, dunya meselelerinden, guncelden uzaklaşıp Âdeta ruya Âleminde yaşamanın remzidir. Omer Seyfettin’in romanında (uzun hikÂyesinde), işte bu anlamda yani yabancılaşmayı temsil edecek bicimde kullanılmıştır. Kulliyatın Ashab-ı Kehfimiz başlıklı bu dorduncu cildi, aynı zamanda baştan sona bir aydın eleştirisidir.
Bu cilde alınan diğer hikÂyelerde de kucuk farklarla yine aydın yabancılaşması veya yozlaşması izleği vardır. Aydınlar “Şark’ta henuz her şey hukûmettedir.” kanaatiyle burokrasi gucunu arkasına alarak boş ve zararlı hayallerini tam bir tepeden inmecilikle topluma dayatmaktadırlar. Birleştirme arzularını dile getirirken bile ayrıştırdıklarının farkına varamayacak kadar derin bir uykudadırlar. Uyandıklarında ise gecer akcelerinin artık gecmez olduğunu anlamakta dahi sıkıntı cekeceklerdir.

(Tanıtım Bulteninden)



Kitap Adı: Ashab-ı Kehfimiz Yazar: Omer Seyfettin Yayınevi: Otuken Neşriyat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051555867