Uzun yıllar Mahmut Esat Bozkurt hakkında araştırmalar yapan Nail Topal, Lotus Davalarının kahramanı Cumhuriyet donemimizin unutulmaz liderlerinden MAHMUT ESAT’ın BOZKURT olma oykusu bu kitapta.
“Gazi Mustafa Kemal, Turk Milleti’nin onunde ilerleyen bir savaş, bir zafer bayrağıdır. Bu bayrak bugun de yarın da, obur gun de… butun guclukler ustunde yukselecek, yukselecek ve hep yenecektir. Turk Gencliği! Bunu dost da -eğer varsa- duşman da boyle bilmelidir. Ben, dunku yeniş ve yenilişi gordum. Yenen; hep yucelen, yucelen… Sonra yayından fırlamış bir ok gibi, karanlıkları yakan Şefiyle, Turk Milleti’nin kendisi idi. Yenilen; onun yuruyuşune karşı koymak isteyen butun bir dunya oldu! Yaklaşmakta olan yarın icin de, yenecekleri ve yenilecekleri bugunden goruyorum. Yenilecekler buyuk yuruyuşun onune cıkmak isteyen bahtsızlar olacaktır. Yenecek, buyuk Şefiyle kadın, erkek, coluk cocuk bir kaya parcası gibi yukselen Turk Milleti olacaktır.
Turk Gencliği! Dunun duşen tarihi, inancsızlığın yıkıklığı, bugunun yukselen tarihi inancın varlığıdır.”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ateşten Adam Mahmut Esat "Bozkurt" Yazar: Nail Topal Yayınevi: Atayurt Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 23 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058312067