“O kadar iyi yazılmış ki canınızı yakacak. Okuyucular son sayfa bittikten uzun sure sonra bile etkisinden kurtulamayacaklar.”
Los Angeles Times
“Soyadım Salmon’dı, balık adı gibi; ilk adım Susie. 6 Aralık 1973’te oldurulduğumde on dort yaşındaydım. Katilim bizim semtten bir adamdı. Annem onun bahcesinin kenarlarına ektiği cicekleri sever, babam arada bir onunla gubrelerden konuşurdu.”
Susie Salmon bize bunları cennetinden anlatmaktadır, okul bahcesine benzeyen, guzel salıncakların, arkadaşların ve yeni gelenleri okula alıştıracak danışmanların olduğu bir okul bahcesine benzeyen cennetinden. Orada istediği her şeye anında ulaşabilir, ulaşamadığı tek şey ise en buyuk arzusu olan yeryuzundeki sevdiklerine kavuşmaktır.
Susie olumu sonrasında eskiden mutlu olan aile bireylerinin cektikleri acıları, nasıl birbirlerinden ayrı duşup yalnızlaştıklarını ve bu trajediyle nasıl başa cıktıklarını cennetinden izlemeye başlar. Yıllar icinde arkadaşları ve kardeşleri buyur, Âşık olur ve onun asla deneyimleyemeyeceği şeyler yaşarlar. Ancak hayat Susie icin henuz bitmemiştir…
Yaşam ve olum, anılar ve unutmayla ilgili bu guclu ve etkileyici roman, cıktığı andan itibaren bir klasik haline gelmiş ve 2009 yılında Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanmıştır.
“Sebold bu romanda harikalar yaratmış. Sırrını ise kitabı bir solukta okutacak temposuna, ruya Âlemlerinden cıkma cumlelerine, en cok da yazdıklarını gercekten yaşamasına borclu.”
-Entertainment Weekly -
“Susie’nin kitap boyunca anımsadığı kucuk detaylar bize hayatın ne kadar mucizevi, tatlı, eğlenceli ve şaşırtıcı olabileceğini hatırlatıyor.”
-Publishers Weekly -
“Alice Sebold buyulu, carpıcı, unutulmaz bir romana imza atmış.”
-Isabel Allende-
“Sebold’ın romanı buyuk bir yetenek, cekicilik ve cesaret gosterisi. Eşine az rastlanır bir yazar.”
-Jonathan Franzen-
“İnsanı derinden etkileyen, kendini bir cırpıda okutan bir roman. Cennetimden Bakarken olumden sonrasıyla ilgili daha once rastlanmamış bir portre sunuyor. Kitabı beş saatte bitirdim ve bitirdikten sonra bile etkisinden kurtulamadım.”
-Sunday Telegraph-
“Eşi benzeri olmayan, guzel ve sert bir yazım tarzı... Cennetimden Bakarken bir oturuşta okumak isteyeceğiniz kadar surukleyici, ince bir zekÂyla yazılmış, ustalıkla oluşturulmuş ve her anı merak ettiren bir roman.”
-Times -
“Başından sonuna buyulu bir atmosferde gecen şairane, yumuşak ama aynı zamanda insanın kanını donduran bir roman.”
-La Vanguardia-
“Cennetimden Bakarken affetmenin ve sevginin, intikamın ustunde olduğunu bize hatırlatıyor.”
-Chicago Tribune -
“Olulerimiz bizi hicbir zaman tam olarak bırakmaz, Cennetimden Bakarken bunu anlatmanın cok zarif bir yolunu bulmuş.”
-Evening Standard -
“Bir romanın korkunc bir trajediyi alıp umut dolu bir oykuye donuşturmesi nadir rastlanan bir şeydir. Cennetimden Bakarken kitap bittikten uzun sure sonra bile sizinle kalacak.”
-Daily Mail-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Editoru:Zeynep Şehiraltı
Sayfa Tasarım:Meral Gok
Kitap Adı: Cennetimden Bakarken Yazar: Alice Sebold Cevirmen: Baysan Bayar Yayınevi: Pegasus Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Orijinal Adı: The Lovely Bones Barkod: 9786052994924