Sabah kalktığımda fare leşi gibi kokan bir doşekten ve titrek bir mumdan başka bir şeyimin olmadığını fark ettiğimde başladı hayatla mucadelem. Hayatım boyle yarım devam edemezdi. Artık ayağa kalmak icin bir neden beklemeden kendim icin yeni bir neden yaratmalıydım. Yenik duşen bedenimin ayak sesleri kaldırımlarda yıldırım gibi cakmalıydı. Once bir iş bulmalı hayatımı yeniden şekillendirmeli gecmişime ait ne varsa hafızamı haşlayan, silmeliydim. Uc cocuğun hayatına umut olmak icin umut ışığının alevini takip etmeli, Eril'in boşluğunu bir şekilde doldurmalıydım. Ama ben kimdim? Niye bir umut ışığı olmak icin icimdeki umutları dokuyordum? Niye gecmişim surekli beni takip eden golgem gibiydi? Ben belki de silik bir tabloda aranan en guzel detaydım ama detaylar beni yok edecek kadar anlamlı değildi. Uc masum cocuk benim hayallerim, Eril benim cocukluğuma acılan kapıydı aslında, ben durup sadece kendimi izledim...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Guz Yaprağı Yazar: Esengul Ozadanır Yayınevi: İkinci Adam Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053063391