Suheyla’yı cok seven annem bahceye bakan en geniş odayı gelin odası olarak bizzat kendi elleriyle hazırlamıştı. Eğlence sona erip de gece yarısından sonra davetliler ağır ağır dağılmaya başladığında biz de odamıza cekildik.
İkimiz de heyecan icindeydik. Suheyla’nın duvağını, onu adeta incitmekten korkarmış gibi usulca kaldırdım. Yuz gorumluk hediyesi olarak aldığım gerdanlığı onun kuğununki gibi bicimli, narin boynuna takarak, heyecandan iyice pembeleşmiş yanağına yumuşacık bir opucuk kondurdum. Bembeyaz gelinliği icinde bir masal perisi gibi guzeldi Suheyla, benim sevgili karım. Gozleri mutlulukla ışıldıyordu ama ben bu ışıltıların arkasında utancın ve tedirginliğin golgelerini de sezer gibi olmuştum. Heyecandan, fırtınaya tutulmuş yaprak gibi titremekteydi.
Artık Allah’ın ve davetlilerin huzurunda resmen karım olmuş bulunan Suheyla’nın yumuşacık, ipeksi saclarını okşayarak dudaklarımı hafifce alnına dokundurdum.
Kapının girişindeki kanepeyi gosterdim: “Ben bu gece şurada kıvrılıp yatacağım hayatım! Sen hic rahatsız olma.
Gir yatağa ve bir guzel uyuyup dinlenmeye calış, olur mu?”
Suheyla hicbir şey soylemeden gozlerimin icine baktı. Bu bakışlarda sevgiyi ve teşekkuru birlikte okudum.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Mavi Kapaklı Defter-Oykuler Yazar: Derman Bayladı Yayınevi: B Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056763618