5 Eylul 1994 gunu bir şair İstiklal Caddesi’ni kesen Başağa Sokak’ın 13 numaralı evin bodrum katında hayatına son verdi. Soysal Ekinci 1983 yılında girdiği hapishaneden 6 yıl siyasi tutsak olarak yatıp cıktıktan sonra da şiir yazmaya devam etti. Hapishanede başladığı uzun soluklu, uzun dizeler ve sayfalar dolusu devam eden şiirlerine ara vermeden yazdı.
Doğup buyuduğu ilcenin yerel sozcuklerini de kullandı şiirlerinde, Turkiye’nin ve dunyanın acılarını da goğusledi. Halk edebiyatından da yararlandı yazarken, destandan da.
Biri Yitik İki Ulke’ye yolu duştuğunde ve oradan kendi rızasıyla ayrılmak istediğinde yaşlı sayılmazdı ama susmayı secmişti nicedir. Nicedir susku suikastının uzerine toprak atmaktan geri durmadığı şair Manos Kitap’ın ozenli calışmasıyla yeniden okuyucuyla buluştu. Dergilerde kalmış, kitaplarına girmemiş şiirlerinin de yer aldığı kitap “Bir insanın mutluluğu icin bin insanı acılar icinde bıraktım. Beni affedin!”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Biri Yitik İki Ulke Yazar: Soysal Ekinci Yayınevi: Manos Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 11,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056769856