Ester Nilsson şair ve yazar, ilişkisi yolunda giden, aklı başında bir kadındır. Ta ki, bir gun unlu sanatcı Hugo Rask hakkında bir konuşma yapması istenene kadar. Sanatcının kendisi de dinleyiciler arasındadır ve Ester'in hayranlığından son derece memnundur. Ester'in hayatı, bundan sonra, bu goruşme ve onu takip eden olaylar zinciriyle bağlantılı hale gelir. Once erkek arkadaşını terk eder ve ardından Hugo ile hayali bir ilişkiye suruklenir. Ester adama sırılsıklam Âşık olur; Hugo, onun duşuncelerini tuketir. Gercekten de Ester zihninde, Hugo ve kendisinin bir cift olduğundan emindir.Yavaş yavaş ve acıyla, Ester, kendi ilişki algısıyla Hugo'nunkinin tamamen farklı olduğunu anlamaya başlar. İsvec'in en prestijli edebiyat odullerinden August Odulu'ne değer gorulen ve yirmiden fazla dile cevrilen Keyfi Tavır, aşk arayışında kendimizi nasıl seve seve kandırdığımız hakkında bir roman.

"Kitap yukte hafif, fakat her kelime uzerinizde yumruk yemiş gibi bir etki bırakıyor; her cumle o kadar bilgece ve komik ki, alıntı yapmamak icin kendinize zor engel oluyorsunuz. Andersson'un kucuk gundelik talihsizlikler uzerinden duyguları ve ortamı anlatma konusundaki yeteneği olağanustu."
-The Guardian-

"Kaygılı İsvecli entelektuellerin felsefi atışmalarının beni bu kadar etkileyeceğini duşunmezdim, ama işte! Jenni bu kitabı 'Harika, mutlaka okumalısın,' diyerek onerdi ve kesinlikle haklıydı."
-Lena Dunham (Bildiğin Kızlardan Değil'in yazarı ve Girls dizisinin yaratıcısı)-

"Ne yazık ki coğu kadın bu hikÂyeyi yaşamıştır. Gerci pek azı yaşadıklarını bu denli iyi anlatabilecektir. Etkileyici."
-Lionel Shriver (Kevin Hakkında Konuşmalıyız'ın yazarı)-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 192

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Pinhan Yayıncılık
Kitap Adı: Keyfi Tavır Yazar: Lena Anderson Cevirmen: Oyku Elci Andersson Editor: Tuğce Ozdeniz Yayın Yonetmeni: Mahmut Sever Yayınevi: Pinhan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055302894