Yurda Kaya'nın kaleme aldığı "Erbil-Bodrum Hattı" adlı kitap Avesta yayınları arasında cıktı.

Kaya Ailesi 90'lı yıllarda politik surgunlerden dolayı diğer bircok aile gibi parcalandı, hayatları birkac ulke ve sınır arasında bolundu. 2000'li yılların ortalarında Guney Kurdistan'ın başkenti Erbil'de bir araya gelebildiler. Yurda Kaya, butun o sancılı donemi, gidiş-gelişleri, daha once kitaplardan okuduğu o hayal ulkeyi, Kurdistan'ı, tarihi bilgiler eşliğinde dunu ve bugunu harmanlayarak yazdı. "Bir zamanlar gecenin karanlığında gencecik insanları ansızın evlerinden alıp, diri diri toprağa gomen bir ulkedeki diktatorun varlığından soz ederdi babam, ben daha cocukken. Takvim yaprakları 1 Mart 2003'u gosterdiğinde, Irak'ta diktator devrildi. Bu kitapta, karanlıklar ulkesindeki insanların aydınlanmasında ve Kurdistan bayrağının dalgalanmasında onemli rolu olan Mela Mustafa Barzani'nin ozgurluk mucadelesini anlatmak istedim."

-Yurda Kaya-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 192

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Avesta Yayınları
Kitap Adı: Erbil - Bodrum Hattı Yazar: Yurda Kaya Yayınevi: Avesta Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059082655