Kubra 'aba bana bir toka takıver' demişti. O tokayı yaptım, taktım başına. Bana 'bu cocuklarla oynamaya gideceğim' dedi. Yanında iki tat (dilsiz) cocuk vardı, gomşumuzun. Tat cocuklarla getti.

Bir saat, iki saat gadar oldu gelmedi bu. Onlar geldi bu gelmedi. O zaman nere getti Kubra deyi sordum. Onlar anlamaz ki, tat olunca. Bir iki bekledim gelmedi gayrı. Bayağı gec oldu, gene gelmedi Kubra. Bubamla aradık, gene bulamadık. Biz şoyle aramışız, o boyle getmiş, bilememişiz.
-Naime Atalay Gezer-
(Kaybolan Kubra'nın Ablası)

Bizim burada Opet Lokantası var. Salim Amca oraya iftara gitmiş. Salim Amca iftarını yarı acmış yarı acmamış şeklindeymiş. Ona telefon etmişler, bir bıcaklanma hadisesi var. O da bulduğu bir aracla hemen hastaneye gitmiş. Bu zaman zarfında bende vardım hastaneye. Oğlumu masaya yatırmışlar, ama nasıl, bembeyaz kesilmiş.

'Salim amca ne olmuş?' dedim. El gibi 'olmuş olmuş' dedi. Dedim 'olur mu yav, Salim amca benim Osman'ım senin arkadaşıyın adı" dedim.
-Ahmet Tokuş-
(Osman Tokuş'un Babası)
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 144

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Ozan Yayıncılık
Kitap Adı: Adras Dağı Yazar: Musa Kaplan Editor: Abdullah Demir Yayın Yonetmeni: Arzu Sandal Yayınevi: Ozan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059330077