Aslında şeytan bile ondan umudunu kesmişti…
Giorgio Da Montagna iyi ve guzel şeylerin kendisini bulacağına inanmıyordu. Ozellikle de aşkın. Aşk, en olmadık yerde ve zamanda cıkmıştı karşısına... Bu kez aşkın peşinden gitmeye kararlıydı... Cunku sonunda kalbini emanet edeceği kişiyi gercekten bulduğuna inanıyordu. Ve onu kaybetmeye hic de niyeti yoktu...
Aslında sanıldığı gibi bir melek değildi… Merve Ruzgaroğlu, saf olabilirdi ancak aptal değildi. Yine de hic beklemediği bir anda kalbini Giorgio Da Montagna'ya kaptırmıştı. Ancak bu, inanmadığı bir aşk icin duygularını ayakaltı edeceği anlamına gelmiyordu. Merve Ruzgaroğlu sırf bu yuzden kacmıştı. Acı cekmemek ve duygularına yenilmemek icin. Ancak, Giorgio Montagna'nın insan kılığına girmiş, iki ayaklı bir okse otundan farksız olduğunu hic hesaba katmamıştı.
"Benim anlayamadığım, senin bu adamla ne işin vardı? Ya kızım sen beni oldurecek misin?"
"Boran, seni arayıp haber verdiğime pişman etme. Kızın hÂlini gormuyor musun? Biz ne dertteyiz, sen neyin derdinde!"
Bakışlarım "Sen hic konuşma, kesin bunların arasında bir şey olduğunu biliyordun ve benden gizledin." diyen ağabeyimle Eylul'un arasında gidip geliyordu. Zihnim o kadar bulanık ve karışıktı ki ne soyleyeceğimi bilmiyordum. Cevap verip vermemek de umurumda değildi aslında. Aklım olumun kıyısından ikinci kez donen bicare aşkımdaydı ve odun kardeşimin tafralarını cekecek hÂlde değildim. Tek uzulduğum, benim yuzumden Eylul'e de catıyor olmasıydı ve ben şimdiye kadar bu kadar ciddi bir şekilde tartıştıklarını gormemiştim. Gerci Eylul icin fazla uzulmem gerekmediğini bir kez daha anladım.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 432
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Parola Yayınları
Kitap Adı: Şeytan Tohumu Yazar: Alev Eleyan Genel Yayın Yonetmeni: Celal Coşkun İc Tasarım: Tunahan Coşkun Yayın Koordinatoru: Ahmet Uzumcuoğlu Editor: Gonca Erkmen Gidenoğlu Kapak Tasarımı: Merve Kayalı Kurşat Yayınevi: Parola Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059121859