Aziz Nesin - Ali Nesin mektuplaşmalarını tek ciltte toplayan bu kitap Ali Nesin'in İstanbul'da Kadıkoy ABC İlkokuluna gittiği 1965 yılından başlayarak Saint Joseph Lisesinde okuduğu donemi (1967-1981), İsvicre'deki lise (1973-1977), Paris'teki universite yıllarını kapsayan (1977-1981), ardından ABD'ye gidip matematik doktoru olmasından Aziz Nesin'in olumune kadar gecen donemi ve bu donemde askerlik gorevi icin Turkiye'ye donduğunde kendisine karşı acılan davadan beraat edene kadar tutuklu kaldığı sureci de iceren uzun bir zaman dilimine yayılmış baba-oğul mektuplaşmalarından oluşuyor. Bu mektuplar yalnız onların yaşam seruvenini değil yazdıkları tarihlerin acı tatlı gerceklerini de gozler onune seriyor.

"Ali'yle mektuplaşmalarımızın birinci cildindeki mektupları basımevine gondermeden once yeniden ve butunuyle okuyunca cok duygulandım, cok etkilendim. Kendi mektuplarımı, sanki yıllar sonra başka birisi yazmış gibi okudum. Anlatamayacağım duygular icindeyim."

"Mektupları, insanın anlaşılması, bireysel ve toplumsal olayların acıklanması bakımından, anı ve guncelerden daha değerli bulmaktayım. Mektuplarımızı yayımlamamın nedeni de budur."

Aziz Nesin'in onsozunden

İlk olarak 1994-1995 yılları arasında dort cilt olarak yayımlanan Aziz Nesin - Ali Nesin Mektuplaşmaları 2002 yılında Canım Oğlum Canım Babacığım adı altında iki ciltte toplanmış ve son olarak ozel bir baskıyla tek ciltte yayımlanmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 1088

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Nesin Yayınevi
Kitap Adı: Aziz Nesin - Ali Nesin Mektuplaşmaları - 2 Kitap Birarada Yazar: Aziz Nesin Yayınevi: Nesin Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786054883905