Gece yarısı kapımız calınınca hepimiz yerimizden sıcradık. Babam hemen avluya koşmuş olmalı. "Kim o?" dediğini duydum.

"Polis! Acın kapıyı!" denince, yerimde titremeye başladım. Babam sokak kapımızı actı. Evimizin ici polis doluverdi. Şoyle bir dolandılar. Başlarındaki polis, iki arkadaşını bizim evde gorevlendirerek gitti. Babama hicbir şey soylemedi.

"Dikkatle her noktayı arayın!" dedi. "Onemli bir şey bulursanız hemen seslenin!" Sokakta da polisler vardı. Komşulardan gelen seslerden anladığımıza gore, hepimizin evi gece baskınına uğramıştı.

"Biliyor musun azizim, Atlantis'i bulsam bu kadar sevinmezdim" dedi Oğuz Abi. "Ben burada kayıp mahalleyi buldum. Annemin yıllardır sayıkladığı kayıp mahalleyi!" Gercekten saklı bir değer ortaya cıkmıştı. Arı gibi calıştı herkes. Her evde başka bir renk ışılamaya başladı. Evlerdeki eski eşyalar ortaya cıktı. Meğer onlar ne değerliymiş!
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Bilgi Yayınevi
Kitap Adı: Kayıp Mahalle Yazar: Zehra Unuvar Kapak Tasarımı: Candan İşcan Yayınevi: Bilgi Yayınevi Dil: Turkce Barkod: 9789752206397