"Benim icin Stevenson hakkında yazmak yakın bir dost hakkında yazmak kadar guc. Aslında soz konusu yakın dost 1894 yılında Pasifik'te kaybolmuş bir adada oldu, bense beş yıl sonra guneyde kaybolmuş bir şehir olan Buenos Aires'te doğdum. Bazı yazarların imgeleri yapıtlarından cok daha canlıdır; Byron ve Goethe bunların en seckin ornekleridir. Diğerleri icin ise bunun tam tersi soz konusudur; Shakespeare'i cok sayıdaki oyun kişileri arasında neredeyse goremeyiz. Sherlock Holmes ve Doktor Watson, Sir Arthur Conan Doyle'un gorulmez bir adam olmasını sağlamışlardır. Stevenson'a gelince, yazar ve yapıtları, duşleyen ve duş aynı yoğunlukla varlıklarını surdururler. Bu seckide yer alan oykulerden ikisinde mekÂn guney denizleridir. 'Markheim' bilinmeyen bir şehirde gecer; 'Carpık Janet' ise İskocya'da. Bu oykuleri secmemin nedeni yaşlı belleğimde yaşamaya devam etmeleridir. Cocukluğumdan beri Robert Louis Stevenson benim icin mutluluk bicimlerinden birini oluşturdu."
-Jorge Luis Borges-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 136
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Kırmızı Kedi
Kitap Adı: Sesler Adacığı - Babil Kitaplığı Yazar: Robert Louis Stevenson Cevirmen: Handan Balkara Hazırlayan: Jorge Luis Borges Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059658065