Tren yola cıktıktan kısa bir sure sonra koridorlarda dolaşmaya başladım. Bir kompartımanın onune gelince yureğim daraldı. Nedenini bilmiyorum. İcerde uc genc , ellerinde gitarları şarkı soyluyor, guluyor, şakalaşıyordu. Heyecan, coşku icindeydiler. 'İşte' dedim kendi kendime, 'Budaha' ya doğru yola cıkmış gencler.' Tereddut etmeden, hemen, tanımadığım o guzel insanların arasına karıştım. Farklı bir kaynaşma sıcaklığı duydum. Bu duygu, bulutun vadiden aşağı doğru akmasına benzer. Pamuksu beyazlık yavaşca hareket eden dev bir yılan gibi kıvrılarak ağacları orter. Gokyuzunde, yukseklerde, bir şahin ucar. Sizin durduğunuz yere yakın catıda yuva yapmış bir kırlangıc ailesi yavrularına ilk ucma dersini verir. Tum bulutlar ruzgarla vadiden aşağı akınca guneş ortaya cıkar. Parmaklarınıza dokunur, yureğinizi ısıtır. Yavru kırlangıclar cevrenizde ucar, o zaman siz de genclerle birlikte şarkı soylemeye başlarsınız. Cevreniz cıvıldayan onlarca kuşla dolar. Hicbir adım gec değildir. Herşeyin bir zamanı vardır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 144
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları
Kitap Adı: Budaha Yazar: Sancar Seckiner Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786054160624