Casanova titrek bir sesle konuşuyordu: “Sen ne dudaklarımı ne de ellerimi opebilirsin benim,” dedi Amalia’ya. “Ve sen beni boşuna beklemiş ve hayal etmiş olacaksın, tabii ben bir an once Marcolina’ya sahip olmazsam…”

Alman edebiyatının onemli isimlerinden Arthur Schnitzler’in Casanova’sını hepiniz tanıyorsunuz: Kendinden emin, kibirli, zengin, capkın ve bir o kadar da duygusal. Hayatının elli ucuncu yılında ise zenginliğini kaybetmiş ve artık yorgun bir şekilde cıkıyor karşımıza. Kendine uydurulan efsanesine cok da yaraşmayan bir halde, vatan hasretiyle baba ocağına, Venedik’e donmeye karar veriyor. Casanova’nın evi, insanları onu nasıl karşılayacak? Casanova yılların yorgunluğunu atıp aradığı huzuru bulabilecek mi yoksa herkesin bildiği Casanova olmaya devam mı edecek? Casanova’nın Eve Donuşu insan ilişkilerine, aşka ve kadınlara, paranın gucune dair akılda kalıcı bir hikÂye.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Casanova’nın Eve Donuşu Yazar: Arthur Schnitzler Yayınevi: Alakarga Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059315562