Meşhur yazar R…, kendi hic farkında olmasa da gizli biri tarafından olurcesine sevilmektedir. Platonik aşkın doruklarındaki kadın, ta cocukluğundan beri tutkundur ona. R…, bu kadının varlığını biraz dağlarda dolaştıktan sonra Viyana’ya evine donunce ondan gelen uzun bir mektupla oğrenmiştir. Mektup bittiğinde hep kendisini sevmiş, kalbine yabancı bir aşk girmemiş, hatta turlu vesilelerle odasına kadar girmiş, hayatını kendisine adamış mechul kadının hissiyatına vÂkıf olur. Ancak “mechul sevgili” hep mechul kalır. Cunku bu mektup aynı zamanda bir olum haberidir de…

O vakitler yalnız sende yaşıyordum; senin butun kitaplarını satın alıyordum. Gazetede senin ismini gorduğum vakit benim icin bir bayram gunu oluyordu.

Kitaplarını o kadar tekrar tekrar okudum ki onla­rın her satırını ezberden bildiğimi soylersem bana inanacak mısın?

Eğer beni gece yarısı uykumdan uyandırıp senin kitaplarının herhangi bir satırını yanımda soyleseler hÂl bugun bile, on uc sene sonra, bir ruyada gibi o satırdan sonrasını okumakta devam edebilirim; cunku senin her kelimen benim icin bir İncil, bir dua idi.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Mechul Sevgili Yazar: Stefan Zweig Cevirmen: Muazzez Tahsin Berkand Yayınevi: Tema Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051214801