Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Selam! Ben Yunus Arif Emre Celebi. %80 cerebral palsy hastasıyım ama kendimi hicbir zaman engelli gibi gormuyorum... Aynanın karşısına her gectiğimde gozlerimin icine bakarak, "Ben engelli değil, insanım" diyorum. Hayatta dik durmayı boyle başarıyorum. Mucadele etmek zorundayım. Allah benim kaderimi boyle şekillendirmiş. Bu aklım, bu yureğim, gozlerim, ellerim benim değil ki, Allah'ın bendeki emanetine iyi bakmak zorundayım. Hayatta gorevim ve gayem bu. Bazen engelli, sakat, ozurlu ve buna benzer en ağır ithamların muhatabı yek ben oldum diye kızmıyorum, karşımdakine... Cunku kaderin uzerindeki kadere guveniyor, kendimi tanıyorum.
Kucukken hep derdim ki, “Neden ben engelliyim?” ama yaşım ilerledikce cevaplarını kendimde buldum. Durumum, Allah'ın bana bahşettiği bir ikram imiş; engelli olmak, suc ya da talihsiz bir ceza değilmiş, onu oğrendim. Ben, bu hayatı yaşayarak oğrendim. Babama ve anneme bir kere dahi, “Neden ben engelliyim?” demedim, ki bu sorunun cevabını zaten bildiğim icin. Bilakis, bu puzzle’nin bir parcası, belki de en onemli parcası olarak buyuk aile fotoğrafını tamamlamaya geldim. Size bir sır vereyim mi, aslında ben bu hayatı isyan ede ede oğrendim. Fakat, isyan etmenin de bir işe yaramadığını yaşayarak oğrendim. Kendimi diğer insanlardan farklı gordum, kabul. Onlar gibi, hur bir yaşamı paylaşmadığım icin iclendim, tamam; ama sonra anladım ki; aynı yerde nefes alıyoruz, aynı hayata eşit bakıyoruz, işte o vakit, aramızda fark olmadığını gordum.

Kitap Adı: Ozel İnsan Şiirleri Yazar: Yunus Arif , Emre Celebi Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052965313