Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Pablo Escobar’ın ağabeyi Roberto Escobar anılarını kaleme aldığı Kardeşim Escobar kitabına şu sozlerle başlıyor: “Hakikat Pablo ile o catıda oldu. Fakat bu, bildiğim kadarıyla Pablo Escobar ve Medellín Karteli’nin hikÂyesi...”
Tarihte cok az insan hem nefret edilip hem de bu kadar sevilmiştir. Pablo Escobar adını Jesse James, Al Capone’la birlikte tarihin karanlık sayfalarına en başarılı, acımasız ve kuşkusuz en iyi tanınan uyuşturucu kacakcısı olarak yazdırdı. Roberto Escobar’ın biyografisi, kardeşi Pablo’nun cocukluğundan, aile hayatına, donemimizin en buyuk suclularından birine donuşmesine ve Medellín Karteli’nin ic işleyişine dair bilinmeyenleri ortaya seriyor.
“Ben hicbir zaman buyuk duyguların adamı olmadım. Hayatı butun renkleriyle kabullenirim, olduğu gibi. Bir zamanlar şampiyon bir bisikletciydim, sonra ulusal takımın başına gectim. Bisiklet fabrikamda yuzlerce işci calıştıran ve beş dukkÂn sahibi başarılı bir işadamıydım. İşte Pablo, benden uyuşturucu işinden kazandığı parayı yonetmemi o zaman istedi. Benim icin boyle başladı. O yıllardan kalma pek cok yara izim var, vucudumda ve ruhumda...”
Kitap Adı: Kardeşim Escobar Yazar: David Fisher , Roberto Escobar Cevirmen: Avi Pardo Yayınevi: Kırmızı Kedi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Adı: The Accountant’s Story Inside the Violent World of the Medellín Cartel Barkod: 9786052982112