Teknolojinin şaha kalktığı yakın bir gelecekte, tum dunyayı yerinden oynatacak olaylar yaşanmaktadır. Boylesine heyecan verici sahnelerden oluşan bu romanda, bir yandan Mars’a yolculuk yapmanın hazırlık safhası bilimsel olarak tum teferruatıyla anlatılır bir yandan da eş zamanlı ilerleyen olaylar silsilesinde başkarakter Profesor Fikret Kızılkum’un ceşitli adalarda, ulkelerde ve topraklarda ceşitli insanlarla maceraları anlatılır. Ankara’dan Londra’ya, Washington’dan Panama Kanalı’na, Kuzey Kıbrıs’tan Midilli Adası’na ve son olarak, Dunya’dan Mars’a uzanan geniş yelpazeli bir yolculuğun atlasıdır Mars’a Yolculuk. Mars uclemesinin ilkini oluşturan Mars’a yolculuğun bu hazırlık safhası; tarihten siyasete, felsefeden eğitime, ekonomiden coğrafyaya, kimyadan jeolojiye, muzikten fiziğe, biyolojiden astronomiye, edebiyattan sinemaya bağlanarak ve diğer disiplinler arası alanlarla ilişkilendirilerek anlatılmaktadır. Cesaretinizi kaybetmeyin; bu mukaddes gorevi inşallah ozveriyle yapmaya devam edersiniz. Ulkemiz adına ben size minnettarım. – Prof. Dr. Aziz Sancar (Kuzey Carolina Universitesi) Romanınızda bana da yer verdiğiniz icin teşekkur ederim. En kısa zamanda okuyacağım. – Prof. Dr. Mete Atature (Cambridge Universitesi)
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Mars'a Yolculuk Yazar: Ahmet Avcı Yayınevi: Gurer Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9780955716300