Kendimi kucumseyen ben, ozellikle paradokslara olan duşkunluğumu kucumserim. Kotumserliği, narsisizmi, bencilliği, acımasızlığı, sozcuk oyunlarını ve benim daha temel eğilimlerimden olan korkaklığı kucumserim; kendinden nefret edenlerden, dolayısıyla kendimden, nefret ederim; kendine acımaya acımam yoktur ve bu yuzden bu ufak rezillikten muafımdır. Var olduğumdan şupheliyim. Ben olmanın şakası yok."
"Ozetle, ben ne anne babamdan biriyim ne de aklımdaki kişi. İnsan benim hayret verici, guclu, muzaffer –bir diğer deyişle kahraman gibi– olacağımı umardı. Olu olacağımı umardı. Ben kendimse geleneksel olacağımı. Benim ben olduğum ortaya cıkıyor. Kurtlara atılan her cocuk sonunda kahraman olmuyor: Her hayatta kalan icin hayvan tuzaklarıyla dolu bir dağ; her Oedipus icin ahmaklarla dolu bir şehir var."
"İlk sozcuklerim, ilk sozcuklerim değildi. Keşke daha farklı bir şekilde başlamış olsaydım. Bu arada, bir adım yok. Taşıdığım ad sahte değilse de yanıltıcı. Bunu da ben secmedim. Dunyaya getirilmeyi istediğimi hatırlamıyorum! Aklıma gelmişken, annem ve babam da istemediler. Oyle olsa bile. Odeşmek gerek. Cocuklar intikamdır."
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Eğlence Evinde Kaybolanlar Yazar: John Barth Cevirmen: Esra Gul Coşkun Yayınevi: Monokl Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786055159726