Basri Gocul omrunu tek ulkuye, Turk destanını manzum olarak yazmak duşuncesine vermiştir ve tek gaye uzerinde koşan insanların coğu gibi onun da başarıya ulaşması pek muhtemeldir (...) Uğraştığı konunun heybeti ve haşmeti, kendisindeki nazım tekniği ve şairlik kabiliyeti belki ilerde onun adını ebedîleştirecektir.
-ATSIZ-
Basri Gocul, millî ruhumuzun ateşli mugannilerindendir.
-Mehmet Emin YURDAKUL-
“Turk dil destanı”nı ancak siz yazacaksınız ve yazdınız. Ben buna inanıyorum. Bu gibi şeyleri yaptıran şey aşk, heyecan ve uzduyudur. Bunların hepsini de sizde goruyorum. Sizi ve milletimi şimdiden tebrik ederim.
-Besim ATALAY-
Bir koy oğretmeni olan muellifin eski Turk destanlarını inceleyerek, Dede Korkut hikÂyelerinin ruhuna nufuz ederek İran destanından faydalanmak gayesiyle Farsca oğrenerek giriştiği bu buyuk mesai ornek olacak derecede muhim ve millî bir calışmadır.
-Nihad Sami BANARLI-
Basri Gocul Hoca’nın Turk Millî Destanı Oğuzlama’sında geleneklerimiz, goreneklerimiz, acımız, sevincimiz, derdimiz, dÂvamız var. Binlerce yıl oncesinden gelen havamız var…
-Tahir Kutsi MAKAL-
Basri Gocul buyuk destan yazma dÂvasının kudsiyeti icinde Âdeta erimiş bir Turkcu-milliyetcidir. Ahmet KABAKLI Millî kulturumuze ve millî kutuphanemize Âbide gibi eserlerle cok değerli katkıda bulundunuz. Turk genclerine millî ulku vermek ve onlara gecmişteki Turkluğun buyuk ruhunu anlatmak hususunda eşsiz eserleriniz cok yararlı olmaktadır.
-Alparslan TURKEŞ -

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Turk Milli Destanı Oğuzlama Yazar: Basri Gocul Yayınevi: Otuken Neşriyat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051556901