“İşte şimdi karşılıklı şerbet iciyorlardı. Molla Fethullah soran gozlerle kendisini suzen Martini’yi daha fazla merakta bırakmamak icin konuşmaya karar verdi. ‘Ben bir Hristiyanım,’ dedi cabucak, ‘Hem de sarsılmaz bir imana sahip koyu bir Katolik, asıl adım Paul.’ Elindeki karla soğutulmuş şerbetten bir yudum aldıktan sonra devam etti. ‘Biraz once namaz kıldığımız cami aslında bir katedraldir. Aziz Paul adına yapılmış bir kilise.’ Martini onu dikkatle dinliyordu. Buraya, Tarsus’un en buyuk kilisesinde bulunan hazineleri koruma altına almaya gelmişken karşısına bir cami cıkmıştı.”
İstanbul’un Sultan Mehmed Han tarafından fethedilmesinden sonra Anadolu kiliselerinde saklanan hazinelerin geleceği tehlikeye girmiştir. Papa II. Pius tarafından gorevlendirilen, donemin meşhur mimarı Voyvoda Martin Anadolu’ya bir Turk kılığında gelerek bu hazineler icin gizli mahzenler, yapılar tahkim eder. Diapolis’te (Akcakoca), Tarsus’ta, Safranbolu’da ve daha bircok yerde inşa edilen bu gizli yapıların bir kısmı, aradan gecen 500 yıl sonrasında, anlamlı tesaduflerle Turk defineciler tarafından keşfedilir. Vatikan’ın gizli şovalyeleri ile Cengiz’in, Leyla’nın, Avcı Memet’in, Gariban Hasan’ın ve daha nicelerinin nefes kesen maceralarını yazarın akıcı anlatımıyla okuyacaksınız.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Defineler Ulkesi-Voyvoda Martin Yazar: Tekin Birdal Yayınevi: Luna Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058173989