15 yıllık bir zamana yayılan bu mektuplar oldukca coşkun, epeyce duygusal. Kendini bulmaya, hayata tutunmaya calışan Saliha Scheinhardt ve ona okuyarak, yazarak sağalmayı, sevgiyle direnmeyi oğutleyen Aziz Nesin. Almanya`da ayrımcılık ve ırkcılığın, Turkiye`de askeri tahakkumun yeniden yukseldiği zor zamanlarda, birbirlerinin satırlarından guc alan iki insan. Bu kitapta bir araya getirilen mektuplar Scheinhardt`ın yazar olma, Nesin`in olume karşı koyma macerasına tanıklık ediyor.
"Hep yazdım, cok yazdım, her zaman yazdım, binlerce satır yazdım size; acılardan kavrulurken, mide komasında kıvranırken, katıla katıla ağlarken, yelpaze yelpaze kahkahalarla, bazen ve ardı ardına yazdım. Maya piramitlerinden yazdım, Himalayalar`da salt on saniye guneşin doğuşunu gormek icin 7.200 metreye, zifiri karanlıkta belime kadar camur icinde Annapurna`ya tırmanırken yazdım. Yeni bir kitabım cıktığında oykusunu ilk size anlattım; caresiz, umutsuz kaldıkca hep yaptığım gibi size haykırdım. Biliyordum, benim koca cınarım sol omzumun ustunden zaten hep beni izliyordu; izliyordunuz, kızıyor, takdir ediyordunuz. Bana hÂlÂ, bu yaşımda, omrum boyunca hic ama hic kimseden alamadığım gucu veriyordunuz."
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Aziz Nesin Saliha Scheinhardt Mektuplaşmaları-Bozkır Fırtınası Yazar: Aziz Nesin , Saliha Scheinhardt Yayınevi: Nesin Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 17 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059569095