Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

“Actım kapıyı ama yakmadım lambaları. Yurudum cama doğru, tuttum perdeleri cektim kenara. İstanbul tum guzelliğinle gir iceri dedim. Dertleşelim seninle bu gece. Anlat bana sakladığın nice sevdaları. Aşk acı cekmek mi? Bil ki ben acı cekiyorum İstanbul. Sen hic Âşık oldun mu İstanbul? Bilirsin sen aşkı. Nice Âşıkları saklamadın mı kuytu koşelerinde? Al beni de koynuna, sakla kem gozlerden. Halel gelmesin sevgime. Ortandan gecen denize soyle, getirsin kadınımı okyanus otesinden. Bulsun onu, alsın dalgalarının arasına incitmeden, sarsın lakin ıslatmasın, sarsın lakin uşutmesin, getirsin lakin cok gec kalmadan.”

Mehmet Emin Guneş’in İstanbul Seni Affediyorum adlı kitabı sonuna dek merak uyandıran, surukleyici bir roman. Hayatıyla ilgili sarsıcı bir sırrı oğrenen Deniz’in İstanbul’un tekkelerini, mevlevihanelerini, camilerini, kısacası İstanbul’un kulturel ve aşk dolu ruhunu gezerken, nice hikÂyeler gizleyen bu yorgun şehirde kimliğini arama yolculuğu ve bu yolculuğu satırlarında incelikle işleyen bir kitap.
Yazarın en onemli maharetiyse, ana karakterine tutunacak tek dal olarak aşkı sunması ve bu dalı sunarken beşeri aşk kadar ilahi aşkı da on plana cıkarması. Boylelikle okurunu tekduze bir hikÂyeden sakınabilen, Deniz’in yolculuğuna felsefi bir boyut da katabilen Mehmet Emin Guneş, İstanbul Seni Affediyorum’un İstanbul temalı diğer romanlar arasında guclu bir yer edinmesini sağlıyor.
İlk sayfasından itibaren etkileyici bir roman olan İstanbul Seni Affediyorum sizi sırlarla, tarihle, kehanetle, dostlukla ve elbette aşkla orulu unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor.

Başka bir İstanbul’a tanıklık etmenin buyusune hazır mısınız?

Yayın Yonetmeni: Derya Ayyıldız
Kitap Editoru: Metin Calışkan
Sayfa Tasarımı: Atiye Yaprak
Satış ve Pazarlama: Fazilet Aksu

Kitap Adı: İstanbul Seni Affediyorum Yazar: Mehmet Emin Guneş Yayınevi: AYA Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059624169