Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
“İşlediğim gunahların cezasını cektirme bana, demiyorum; cekmeye razıyım, lakin bu cektiğim cile kadar, gunah mı işledim ya Rabbim!!!!?... Silo’dan hep kactım, oysa o ustume ustume geldi. Yine de ona zarar vermek istemedim, fakat o beni doğramak istiyordu, bunu biliyorsun. Yaşananlar gayri ihtiyaridir yemin ederim!.. İstemeyerek oldu!.. Silo’yu koru, olmesin!.. Katil olmak istemiyorum ey buyuk Allah’ımmmm!!!..” Dedi ahenkli bir edayla kollarını indirirken. Ve dizlerini avuclayarak oturdu. Remzi’yi daha neler bekliyordu, bu esrarlı hayatta? Onun durumuna vakıf olan insanların, en cok merak ettikleri soru buydu işte…
Onun guclu ve kurnaz duşmanları vardı cunku. Evet, Remzi mağlubiyeti kabul etmeyen; kendine guvendiği kadar, dostlarına, sevdiklerine de guven veren, onların endişelerini gideren ve duşmanlarının yureklerine dehşetle korku sacan, karşısına cıkanın burnuna mevta kokusu yayan, onlara aman vermeyen bir cengÂverdi. Onunla dalaşmak demek; Zaloğlu Rustem’le, Koroğlu’yla, Silo, yé Sadikî ya da Kocero’yla dalaşmak demekti. Kavga sırasında; iksir kokuyordu her yanı, tılsımlıydı sanki, rakibini etkisiz kılar, dize getirirdi hep. Ve mağrur dik duruşuyla her zaman zafer kazanmış bir savaşcı gibiydi adeta.
Yazar serinin bu ikinci kitabında Remzi’nin etrafında daralan cembere odaklanıyor ve macera kaldığı yerden devam ediyor...
Editor: Orhan Suveren
Yayın Yonetmeni: Mustafa Demir
Kitap Adı: Girdap-Remzi'nin Cilesi Olunce Biter 2 Yazar: İskan Tolun Yayınevi: Babıali Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059760447