Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
“Haziranda olmek zor” demişti Hasan Huseyin ama her mevsim zordu olmek. Bir o kadar da kolaydı oldurulmek… Asi birer dağ yeline benzeyen fidanlar, surme gozlu ceylanlar, yani bizim cocuklar, yeşil parkalılar… SadabÂd’ı doldururdu seslerindeki umut. SadabÂd dediğin bir kucuk cayhane. Duvarda kara bedenli sazı, ufak masa ve tabureleri olan bir cayhane, Ali Ağabey’in yeri. Orada başlardı sıkılmaya yumruk, dişler gıcırdar, gozlerdeki cıngı harlanır ve orada yanmaya başlardı cağın ateşi…
Haydar Doğan dort mevsim ac kalanların, dort mevsim vurulup duşenlerin, dort mevsim umudu besleyenlerin, dort mevsim kavgadan yılmayan, tum bunların arasına şiir ve aşkı da sığdıranların gercekliğiyle aramızda şimdi… Bu roman huznun ve umudun sarmalında; dunun, bugunun ve yarının ta kendisi… Yazmak eylemi tarihe tanıklık etmekse, ikinci tanık da siz olacaksınız kitabın sayfaları arasına girdiğinizde ve hic yabancılık cekmeyeceksiniz bugunu gozunuzun onune getirdiğinizde…
“Bitmedi daha suruyor o kavga ve surecek yeryuzu aşkın yuzu oluncaya dek! “ Adnan Yucel
-Nevin Kocoğlu - 6 Ocak 2018- Ankara-
Duşenlere…
Tanıklığını yaptığım kısacık yaşanmış bir hayatı kÂğıda sığdırabilir misin deselerdi hic kuşku yok ki kafamı iki elimin arasına alır, cay ocağının buharında ısındığımız, gozlerimizin dolu dolu gulduğu ve satranc oynadığım o ana donerdim… Bildirileri yazıp beğenmediğimiz ve buruşturup bir kenara attığımız o kÂğıtlardan bir roman cıkar mı diye sormayın! Sormayın olu dizelere can verir misin diye?
Soruyorum size ağlayan dizelere kim bir mendil verir? Bir mendilin icine kac damla gozyaşı sığar? O mendile kim gozlerinden duşenlerle bir yıldız işler? Yuksekten atılırken zemine yaklaştığında her katta hangi duşu kaldı o yıldızın?
“Ben kurtarıcı değilim. Kurtarıcı diye bir şey yoktur. İnsanlar kendilerini kurtarırlar” der ozgurluk savaşcısı Che. Biz de oyle yaptık! Once kendimiz kurtarıp, oz’umuze sonra da halka vardık…
Bir İnsan(lar), bir genc(ler), bir kız cocuğu(cocukları), bir oğrenci(ler) Devlete ne yapmış olabilir? Nasıl bir kindarlıkla karşı karşıya kalmış olabilir? Devlet kendi cocuklarına neden kin besler… Devlet kin ile besleniyor olabilir mi?
İşte bembeyaz kÂğıdın ortasına duşmuş yıldıza tanıklığımdır! Dostluğun rengi, umudun sesi, ozgurluğun duşu ve kinin kan tadıdır bu roman.
Sanmayın ki romanda yaşananlar bir sondu. Siz bu romanı okurken devlet tum kini ile İnsanlarımızı katletmeye devam ediyor.
Editor Turgut Turksoy
Kapak Leyla Celik
Kitap Adı: Boyle Yaşandı Yazar: Haydar Doğan Yayınevi: Favori Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786059142939