Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Cerkeş Ethem 12 Şubat 1919'da, hasmı ve eski İzmir Valisi Rahmi Bey'in biricik oğlu Alparslan'ı kacırdı. Fidye odenmeyecek olursa Ethem, Alparslan'ın kesik başını cuval icinde annesine gonderecekti. İstediği kurtarmalık odenemeyecek gibidir. Ustelik Rahmi Bey İttihatcı olduğu gerekcesiyle Bekirağa Boluğu'nde hapistir. Eski Hareket Ordusu Kumandanı olan kayınpederi Huseyin Husnu Paşa ve Cerkeş Ethem kadar namlı bir Cerkeş olan Baki Bey'den telgrafla yardım ister.
"Teslim olmak yok paşam. Siz omru hayatınızda duşmana teslim olmadınız, Hareket Ordusu'yla İstanbul'a gelirken de teslim olmadınız, şimdi mi teslim olacaksınız?"
Huseyin Husnu Paşa'nın kahve fincanını tutan elleri titriyordu. "İşte orada yanıldın Baki Bey oğlum, Hareket Ordusu'yla Ayastefanos'a geldiğimde ben teslim oldum, hareketten vazgectim, vazgecmeyen Mustafa Kemal'di."

Kitap Adı: Cerkes Ethem-Puslu Hava Yazar: Halit Payza Yayınevi: İlkim Ozan Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13.5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059694117