Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Bu kitap, 12 Eylul’de devlet tarafından yurttaşlarına yaşatılmış ama devlet kayıtlarına gecmemiş, gercek oykulerden oluşmaktadır. Bu oykulerde gercek yoldaşlık, dayanışma, ozveri vardır.
Bu oyle bir ozveri oyle bir yoldaşlıktır ki, işkencecilerin, kendisiyle arkadaşını karıştırdığını bile bile; ben “o değilim” demeyip, arkadaşının yerine saatlerce işkence goren, onun yerine ifade veren iki insanın yoldaşlığının oykusu vardır.
Devrimci cocukları, kendi cocukları gibi goren, onları bir baba şefkatiyle korumaya calışan “Onlara işkence yapmayın, bana işkence yapın” diyebilen ve onların yerine işkenceye maruz kalan 60’larında halktan bir insanın, devrimci genclere olan sevgisinin oykusu vardır
Tutuklanmasına, ceza alıp sekiz yıl cezaevinde yatmasına neden olan ifadedeki Elif’in kendinden daha genc ve kucuk cocukları olduğu icin o Elif’in kendisi olmadığını mahkemeye soylemeyen Elif Ana’nın oykusu vardır.
Editor: Recep Tatar
Kitap Adı: Biz Guzel Cocuklardık Yazar: Hasan Kaplan Yayınevi: Su Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786054554409