Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Siyaset ve eğitim dunyasının değerli isimlerinden Mustafa Gazalcı ile yakın tarihe bir yolculuk…
Oğrencilerinin, oğretmen arkadaşlarının desteğiyle siyaset sahnesine cıkıp halkı icin canını dişine takan bir siyasetci…
Secim meydanlarından TBMM kursusune, hapishane gunlerinden SHP ve CHP’nin ust yonetimine mucadele alanı surekli değişiyor; değişmeyen tek şey, halkcı bir duzen, laik, bilimsel eğitim arayışı…
Bulent Ecevit, Suleyman Demirel, Erdal İnonu, Deniz Baykal, Murat Karayalcın, Hikmet Cetin, Altan Oymen, Kemal Kılıcdaroğlu ile ilgili hic yayımlanmamış anılar... Fetullah Gulen tehlikesiyle ilgili Turkiye’yi ilk uyaran siyasilerden birinin yaşadıkları… Tehditlerin, baskıların, siyasetin acı-tatlı gunlerinin ortasında dimdik bir yaşam…
Mustafa Gazalcı’nın anılarını okurken, yalnızca simge bir ismin yaşamını değil, Turkiye’nin zorlu kavşaklardan gectiği yılları soluklayacaksınız…
Tamamı belgelere ve gunce notlarına dayalı; bir eğitimcinin, bir siyasetcinin ve bir ulkenin carpıcı 40 yılı...
Kitap Adı: Siyasetcinin Gunluğunden Anılar ve Yazar: Mustafa Gazalcı Yayınevi: Bilgi Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,3 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752207417