Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
“Faili mechuller, katliamlar, olumler arasında ruhumu korumak icin daha sık sarılıyorum kitaplara. Gevezelikte sınır tanımıyor insanlar. Herkesin cehaletle paketlenmiş ve asla kuşku duymadı­ğı kurtuluş planları var. Garip; biri kayboluyor mesela, ardından bakakalıyor kalabalık, bircoğu fark etmiyor. Genc bir adam tek­melerle olduruluyor, ailesi acılı bicimde yasta, ucsuz bucaksız bir keder bu. Gunluk yaşam akıyor. Ama hep konuşan ağızlar var goruyorum. Bir an sussalar, duzen donacak, hakikat tum cıplaklı­ğıyla cıkacak ortaya ve oyun bozulacak. İşte bu olmasın diye caba. RengÂrenk sozler, uyuşmuş kalabalık bu yuzden surekli ovuluyor.
Uzakta olanı fark etmiyoruz veya nasılsa “bana bişey olmaz” deyip geciştiriyoruz. Bir anda şiddetin gurultusu kulak­ları sağır ederce artıyor. Bugune dek hep gerilimli, yıkıcı gunler gordum, oykulerini okudum. Şimdi iyice tutsak edilmiş hÂldeyiz. Umudumu calıyor esen ruzgÂr. Faşizm ustune bunca duşunuyor, okuyor olmam rastlantı değil elbette.”
Enver Aysever, icinden gecmekte olduğumuz ağır gunlerin getirdiği uzuntuyu, acıyı, ofkeyi, mucadelenin gerekliliğini, yazma surecini Elli Yaşa Doğru Buruk Gunce’sinde okurla dertleşerek, acık yureklilikle anlatıyor.
Editor: Ayşegul Cakan
Kapak Tasarım: Handan Aysever
Kitap Adı: Elli Yaşa Buruk Gunce Yazar: Enver Aysever Yayınevi: Tekin Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 23,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789944612296
[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri